Zonneboiler

Wanneer we spreken over duurzame oplossingen, dan denken de meeste mensen eerst aan zonnepanelen. Maar wellicht is een zonneboiler (ook) wel geschikt voor u!

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler is een systeem dat gebruik maakt van zonlicht om uw tapwater te verwarmen. Het systeem bestaat uit drie onderdelen:

  • De zonnecollector: De zonnecollector wordt, net als gewone zonnepanelen, op het dak van uw woning geplaatst om het zonlicht op te vangen. De collector is uitgerust met een buizenstelsel waar een speciale vloeistof in zit, welke wordt opgewarmd door de zon.
  • Het voorraadvat: De buizen die in de zonnecollector zitten, lopen door tot in het voorraadvat. Hier wordt het tapwater daadwerkelijk opgewarmd. Zo’n voorraadvat heeft, afhankelijk van uw warmwater behoefte, een capaciteit van 80 tot 300 liter.
  • De naverwarmer: Ondanks het feit dat zonneboilers ook op minder zonnige dagen warm water kunnen leveren, kan het zijn dat het water op zeer bewolkte dagen soms niet warm genoeg wordt. Daarom wordt een zonneboiler aangesloten op een naverwarmer. In de meeste gevallen kan hiervoor uw huidige CV-ketel gebruikt worden. 

 

Wat zijn de voordelen van een zonneboiler?

Wanneer u een zonneboiler laat plaatsen, dan profiteert u van:

  • Een milieuvriendelijk alternatief voor aardgas;
  • Een lagere CO2-voetafdruk;
  • Gratis energie van de zon;
  • Een mooie besparing op uw energierekening.

Ja, ik wil meer weten over zonneboilers!

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van een zonneboiler? Neem dan contact op met Installatietechniek Huisman. Wij maken graag een berekening van de investering en terugverdientijd van een zonneboiler. Daarnaast kunnen wij ook de installatie van uw zonneboiler verzorgen. 

Terug naar overzicht

Informatie aanvraag: zonneboiler

© Huisman Installatietechniek 2024 - Alle rechten voorbehouden - Privacy statement - Instalweb.nl