Zonnepanelen

In 2020 heeft ongeveer 10 procent van de Nederlandse huishoudens zonnepanelen, en dat percentage neemt vrij snel toe. Dat is ook niet zo verwonderlijk als u kijkt naar de almaar stijgende energietarieven; de zon is gratis, dus het is eigenlijk zonde om daar geen gebruik van te maken!

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Met de installatie van zonnepanelen kunt u zelf uw eigen stroom opwekken. Die stroom is precies hetzelfde als de stroom die u nu van uw energieleverancier afneemt. Met zonnepanelen gaan uw maandelijkse energiekosten drastisch omlaag, draagt u bij aan een beter milieu en verhoogt u de waarde van uw woning. Bovendien kunt u, als u meer energie opwekt dan u verbruikt, geld verdienen aan het terugleveren van stroom.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van meerdere factoren. Hierbij kunt u denken aan:

  • De hellingshoek: Een dak met een hoek van ongeveer 35 graden is ideaal voor zonnepanelen. Echter kan het rendement bij een steiler of juist minder steil dak ook voldoende zijn. Een plat dak werkt ook, mits de zonnepanelen in de juiste hoek geplaatst kunnen worden. 
  • De richting van het dak: U profiteert van het hoogste rendement als de zonnepanelen op het zuiden gericht kunnen worden. Alleen zonnepanelen die op het noorden gericht moeten worden raden we meestal af.
  • Schaduw: Een dak dat grotendeels in de schaduw ligt levert vanzelfsprekend minder rendement op.
  • Ruimte: Hoe meer ruimte u heeft op uw dak, hoe meer zonnepanelen erop passen en hoe meer stroom u kunt opwekken.

Ja, ik wil meer weten over zonnepanelen!

Wilt u ook gebruik maken van de gratis energie van de zon? Neem dan contact op met Installatietechniek Huisman en laat u door onze adviseurs informeren over de mogelijkheden. We kunnen ook voor u bekijken of u wellicht een hoger rendement kunt behalen door zonnepanelen te combineren met andere duurzame oplossingen, zoals een zonneboiler.

Terug naar overzicht

Informatie aanvraag: zonnepanelen

© Huisman Installatietechniek 2024 - Alle rechten voorbehouden - Privacy statement - Instalweb.nl