Noodverlichting

Met name in openbare gebouwen en bedrijfspanden is het belangrijk om op alle denkbare calamiteiten voorbereid te zijn. Installatietechniek Huisman is u graag van dienst op het gebied van noodverlichting.

Wat is noodverlichting?

Noodverlichting werkt op een accu, welke automatisch wordt ingeschakeld op het moment dat de stroom uitvalt. Op die manier kan de verlichting dus blijven branden. Dit is cruciaal om de veiligheid in een gebouw te waarborgen.

Wat voor type noodverlichting heb ik nodig?

We maken onderscheid tussen twee typen noodverlichting, te weten:

  • Stand-by verlichting
    Stand-by verlichting of vervangingsverlichting is een volwaardige vorm van verlichting. Deze wordt ingeschakeld als de stroom uitvalt, zodat men de gebruikelijke activiteiten ononderbroken kan voortzetten.
  • Noodevacuatieverlichting
    Noodevacuatieverlichting is bedoeld voor het verlichten van onder andere vluchtroutes en vluchtrouteaanduidingen. Dit zorgt ervoor dat mensen die in het geval van een calamiteit en een eventuele stroomuitval een handeling moeten uitvoeren of het pand moeten verlaten, dit op een veilige manier kunnen doen. 

Worden er bepaalde eisen gesteld aan noodverlichting?

Jazeker. Stroomuitval gaat gepaard met risico’s. Zo kan er desoriëntatie en paniek ontstaan, om nog maar niet te spreken over ernstige ongevallen. Noodverlichting kan deze situaties voorkomen en zorgen dat mensen altijd snel de vluchtroute kunnen vinden. Het is dan ook logisch dat er strenge eisen worden gesteld aan een noodverlichtingsplan en de uitvoering daarvan. Zoals staat vermeld in het Bouwbesluit 2012 en de Arbowet is het tevens wettelijk verplicht om de aanwezige noodverlichting in een pand elk jaar te laten controleren. Installatietechniek Huisman is op de hoogte van alle wettelijke eisen en kan u hierbij van een deskundig advies voorzien. 

Ja, ik wil meer weten over noodverlichting!

Installatietechniek Huisman is u graag van dienst bij zowel de installatie als het onderhoud van de noodverlichting in uw pand. Daarnaast helpen wij u graag op weg met een deskundig advies op maat. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte!

Terug naar overzicht

Informatie aanvraag: noodverlichting

© Huisman Installatietechniek 2024 - Alle rechten voorbehouden - Privacy statement - Instalweb.nl