Tegels

Tegels zijn zeer bepalend voor de uitstraling van uw sanitaire ruimtes. Wilt u uw badkamer en/of toilet (opnieuw) laten betegelen? Installatietechniek Huisman adviseert u graag bij het kiezen van de juiste tegels. Uiteraard kunnen wij ook het zetten en voegen van de tegels verzorgen.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van tegels?

Het kiezen van tegels is niet alleen een kwestie van smaak of voorkeur. De kleur en de afmetingen van de tegels zijn, evenals de legrichting, van belang voor het creëren van het gewenste effect. Hieronder een aantal zaken om rekening mee te houden:

  • Door te kiezen voor een donkere vloer en lichte wanden kunt u de ruimte groter laten lijken.
  • Heeft u een smalle badkamer? Deze kunt u optisch verbreden door te kiezen voor lichte zijwanden en een donkere kopse wand.
  • Kiest u voor donkere vloertegels én donkere wandtegels, dan zal de ruimte kleiner ogen. Dit effect kunt u echter minimaliseren met de juiste verlichting.
  • Door rechthoekige wandtegels liggend te plaatsen creëert u een verbredend effect.
  • Op dezelfde manier zorgen staand geplaatste rechthoekige wandtegels ervoor dat de ruimte hoger lijkt.
  • Wilt u een lange wand betegelen? Kies dan bij voorkeur voor grote wandtegels; kleinere wandtegels op een groot oppervlak kunnen, vanwege de grote hoeveelheid voegen, een onrustig effect creëren.
  • Voor een badkamer met een groot vloeroppervlak kunt u het beste een groter formaat vloertegel kiezen. Dit oogt rustiger. Wanneer bij het inmeten blijkt dat er te veel snijwerk verricht moet worden, is het echter raadzaam om toch een wat kleinere tegel te nemen. 

Ja, ik wil meer weten over tegels!

U wilt graag nieuwe tegels voor uw sanitaire ruimtes? Installatietechniek Huisman laat u graag zien wat de mogelijkheden zijn. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een deskundig advies op maat!

Terug naar overzicht

Informatie aanvraag: tegels

© Huisman Installatietechniek 2024 - Alle rechten voorbehouden - Privacy statement - Instalweb.nl