Elektroboiler

Bent u op zoek naar een flexibel alternatief voor een gasboiler? Dan is een elektroboiler zeker het overwegen waard. 

Hoe werkt een elektroboiler?

Een elektroboiler maakt gebruik van een elektrisch verwarmingselement om het water in het voorraadvat te verwarmen. Het verwarmingselement is gekoppeld aan de thermostaat, zodat de temperatuur kan worden ingeregeld.

Welke voordelen heeft een elektroboiler?

Een elektroboiler is een uitstekend alternatief voor een gasboiler en biedt meerdere voordelen.

Zo hebben elektroboilers een compacter formaat dan gasboilers. En omdat ze geen gastoevoer nodig hebben, kunnen ze op vrijwel elke gewenste plaats worden geïnstalleerd. Elektroboilers zijn daarnaast verkrijgbaar met voorraadvaten van 20 tot en met 150 liter, zodat er in elk huishouden een geschikt exemplaar geplaatst kan worden. De meeste modellen beschikken over voldoende vermogen om op meerdere plekken in huis tegelijk warm water te tappen.

Elektroboiler vs gasboiler: wat is voordeliger?

Op dit moment is stroom duurder dan gas, maar dat wil nog niet zeggen dat u met een elekroboiler duurder uit bent. Als u een elektroboiler bijvoorbeeld kunt combineren met zonnepanelen, dan is de kans groot dat u juist veel voordeliger uit bent. Heeft u een dubbele meter? Dan kunt u de elektroboiler zo instellen dat het water in het voorraadvat alleen ’s avonds na 11:00 verwarmd wordt, zodat u kunt profiteren van het daltarief.

Ja, ik wil meer weten over elektroboilers!

Bent u benieuwd naar welke elektroboiler het best geschikt is voor uw specifieke situatie? Neem dan contact met ons op en laat u door de specialisten van Installatietechniek Huisman van een deskundig advies voorzien. Liever direct een vrijblijvende offerte aanvragen? Dat kan natuurlijk ook, we zijn u graag van dienst!

Terug naar overzicht

Informatie aanvraag: elektroboiler

© Huisman Installatietechniek 2024 - Alle rechten voorbehouden - Privacy statement - Instalweb.nl