Vloerverwarming

Steeds meer van onze klanten ontdekken de voordelen van vloerverwarming ten opzichte van  andere verwarmingssystemen. Installatietechniek Huisman vertelt u hier graag meer over!

Hoe werkt vloerverwarming?

De werking van vloerverwarming middels water is vrij simpel. Het systeem is uitgerust met een thermostaat, welke aan uw CV-ketel is gekoppeld. De CV-ketel verwarmt het water tot de gewenste temperatuur, waarna het water door de waterleidingen onder uw vloer wordt rondgepompt. Het systeem is voorzien van een speciale verdeler, die ervoor zorgt dat het water gelijkmatig wordt verdeeld. Er is ook een functie ingebouwd die voorkomt dat het water zo heet wordt dat het uw vloer kan beschadigen. Een thermometer zorgt ervoor dat de temperatuur op peil blijft. 

Een alternatieve mogelijkheid is om te kiezen voor elektrische vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming is makkelijker te plaatsen en warmt sneller op, maar springt iets minder zuinig met energie om. Vandaar dat elektrische vloerverwarming doorgaans alleen als bijverwarming wordt toegepast, bijvoorbeeld in badkamers.

Ja, ik wil meer weten over vloerverwarming!

Wilt u weten of vloerverwarming ook voor u tot de mogelijkheden behoort? Neem dan vandaag nog contact op met Installatietechniek Huisman. Onze verwarmingsspecialisten zijn u graag van dienst!

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

Vloerverwarming biedt een breed scala aan voordelen! Hieronder hebben we er een aantal voor u op een rijtje gezet

  • U kunt heerlijk op uw blote voeten door het huis lopen. Nooit meer last van een koude vloer in huis!
  • Met vloerverwarming kan een zeer aangename en gelijkmatige verwarming worden gerealiseerd, iets dat met radiatoren simpelweg niet mogelijk is.
  • U heeft geen radiatoren (meer) nodig met vloerverwarming. Dat scheelt een hoop ruimte!
  • Met vloerverwarming kan een aanzienlijke besparing op uw energiekosten gerealiseerd worden. Hoeveel u precies kunt besparen is afhankelijk van onder andere uw CV-ketel, de grootte van uw woning en hoe goed uw woning geïsoleerd is.
  • Vloerverwarming is een investering en verhoogt de waarde van uw woning.
  • Vloerverwarming kan in de zomer ook gebruikt worden om de ruimtes in huis te koelen. U heeft dus geen apart airco systeem nodig!
Terug naar overzicht

Informatie aanvraag: vloerverwarming

© Huisman Installatietechniek 2024 - Alle rechten voorbehouden - Privacy statement - Instalweb.nl