Kanelen reinigen

Kanalen reinigen is, net als service en onderhoud van uw CV-ketel, van essentieel belang om de veiligheid in uw woning of bedrijfspand te waarborgen. Installatietechniek Huisman is u ook op dit gebied graag van dienst!

Waarom is kanalen reinigen zo belangrijk?

Tijdens het verbrandingsproces van uw CV-ketel komen zogeheten rookgassen vrij. Het rookgaskanaal van uw CV-ketel voert deze schadelijke rookgassen op een veilige manier af naar buiten. Wanneer het kanaal vervuild raakt (wat in de loop der tijd onvermijdelijk is) of er een lek ontstaat, kunnen die rookgassen in de woning terecht komen. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid en welzijn! Zijn uw kanalen al een tijdje niet meer grondig schoongemaakt? Dan adviseren we om bij de volgende onderhoudsbeurt van uw CV-ketel meteen de kanalen te laten reinigen. Op die manier weet u zeker dat er geen rookgassen in uw woning terecht komen en bent u verzekerd van een veilig verwarmingssysteem.

Moeten die kanalen ook vervangen worden?

Jazeker! De levensduur van een rookgasafvoerkanaal is ongeveer gelijk aan die van uw CV-ketel. Wanneer een nieuwe CV-ketel op een oude rookgasafvoer wordt aangesloten, kunnen er levensgevaarlijke situaties ontstaan. Het rookgasafvoerkanaal dient namelijk geschikt te zijn voor het type CV-ketel. Daarom dienen kanalen altijd door een gecertificeerd installateur geplaatst te worden. 

Ja, ik wil meer weten over kanalen reinigen!

Heeft u behoefte aan meer informatie met betrekking tot het reinigen van uw rookgasafvoer kanalen? Neem gerust even contact op met Installatietechniek Huisman te Joure. Onze verwarmingsspecialisten vertellen u graag meer over de mogelijkheden!

Terug naar overzicht

Informatie aanvraag: kanelen reinigen

© Huisman Installatietechniek 2024 - Alle rechten voorbehouden - Privacy statement - Instalweb.nl