Warmte Terug Winning (WTW)

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. We zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om zuiniger en efficiënter om te gaan met energie. Een van de manieren waarop we dit kunnen realiseren is middels WTW. Als vooruitstrevend installatiebedrijf vertellen wij u graag meer over WTW en welke voordelen een WTW systeem voor u heeft. 

Wat is WTW?

WTW is de afkorting van Warmte Terug Winning. Een WTW systeem zuigt frisse buitenlucht naar binnen en voert oude lucht naar buiten af. Het is echter niet te vergelijken met een regulier ventilatiesysteem. Een WTW systeem bestaat uit allemaal kanalen waarin koude en warme luchtstromen vlak langs elkaar heen lopen. Met behulp van een innovatieve warmtewisselaar is het mogelijk om de warmte van de afgevoerde lucht over te brengen op de aangevoerde buitenlucht. Op die manier kan warmteoverdracht plaatsvinden en kunnen de ruimtes niet alleen geventileerd worden, maar ook verwarmd. 

Wat zijn de voordelen van een WTW systeem?

Een WTW-systeem kan zowel in woningen als in bedrijfspanden worden toegepast en biedt meerdere voordelen:

  • U bent het hele jaar door verzekerd van een comfortabel binnenklimaat;
  • Er kan een constante aanvoer van frisse lucht gerealiseerd worden, maar dan zonder tocht of voelbare luchtstromen;
  • U profiteert van een hoog rendement, waardoor uw energiekosten omlaag gaan;
  • Een WTW systeem is bijzonder geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. De aangevoerde lucht kan namelijk met speciale luchtfilters kan worden gezuiverd, wat ervoor zorgt dat u binnen aanzienlijk minder last heeft van stof;
  • De waarde van uw woning of bedrijfspand gaat omhoog.

Welke WTW merken leveren jullie?

Installatietechniek Huisman levert WTW systemen van het merk Zehnder. De vele mogelijkheden van deze fabrikant zorgen ervoor dat wij voor elke situatie een passende oplossing kunnen bieden.

 

Ja, ik wil meer weten over WTW!

Vrijwel alle duurzame oplossingen vergen een initiële investering. De installatie van een WTW-systeem is daar vanzelfsprekend geen uitzondering op. Maar doordat u meteen gaat besparen op uw energieverbruik, kunt u deze investering binnen afzienbare tijd weer terugverdiend hebben. Installatietechniek Huisman brengt graag de investering en besparingsmogelijkheden in kaart. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

 

Terug naar overzicht

Informatie aanvraag: warmte terug winning (wtw)

© Huisman Installatietechniek 2024 - Alle rechten voorbehouden - Privacy statement - Instalweb.nl