Service & Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat u altijd verzekerd bent van een aangenaam binnenklimaat en warm water, is het van essentieel belang dat uw CV-ketel zo nu en dan een onderhoudsbeurt krijgt. Echter is dit ook voor de veiligheid aan te raden. Installatietechniek Huisman is u graag van dienst op het gebied van service en onderhoud!

Wat kan ik zelf doen om te zorgen dat mijn CV-ketel goed blijft werken? 

Een aantal handelingen om de werking van uw CV-ketel te waarborgen, kunt u gemakkelijk zelf uitvoeren. Hierbij kunt u denken aan het bijvullen van uw CV-ketel. De waterdruk, welke is af te lezen aan de drukmeter, dient altijd tussen de 1 en 2 bar te liggen. Wijst de meter een lagere waterdruk aan, dan moet u de ketel bijvullen. Dit doet u door een slang aan te sluiten op uw waterkraan en CV-ketel en de kraan even open te zetten totdat de waterdruk weer op het juiste niveau is. Omdat er altijd wat lucht in de leidingen terecht kan komen tijdens het bijvullen, is het raadzaam om de ketel daarna meteen even te ontluchten. Dit doet u met behulp van een ontluchtingssleuteltje. U kunt het beste bij de hoogst gelegen radiatoren beginnen en dan naar beneden toe werken. 

Hoe vaak heeft een CV-ketel onderhoud nodig?

Het is raadzaam om jaarlijks een onderhoudsmonteur te laten komen. Die loopt uw CV-ketel helemaal na, maakt deze schoon en kan eventuele defecte en versleten onderdelen vervangen. Regelmatig onderhoud beperkt de kans op storingen tot een minimum en zorgt ervoor dat uw ketel zo veilig en zuinig mogelijk blijft functioneren. 

Ja, ik wil meer weten over service en onderhoud!

Heeft u interesse in onze diensten op het gebied van CV-ketel service en onderhoud? Neem dan contact op met Installatietechniek Huisman voor meer informatie. We vertellen u graag meer over de voordelen en mogelijkheden van onze onderhoudscontracten.

Terug naar overzicht

Informatie aanvraag: service & onderhoud

© Huisman Installatietechniek 2024 - Alle rechten voorbehouden - Privacy statement - Instalweb.nl