Gasboiler

Een gasboiler is bedoeld om ervoor te zorgen dat u altijd direct warm water tot uw beschikking heeft. Maar hoe werkt een gasboiler? Welke voor- en nadelen zijn eraan verbonden? En wat kan Installatietechniek Huisman op dit gebied voor u betekenen?

Hoe werkt een gasboiler?

Een gasboiler is uitgerust met een waterreservoir, waar de zogeheten vlampijp doorheen loopt. Onder de vlampijp bevindt zich de gasbrander. Deze ontsteekt niet op het moment dat er warm water getapt wordt, maar pas zodra de temperatuur van het water onder de ingestelde minimumtemperatuur komt. Het waterniveau in een gasboiler is altijd constant; wanneer er warm water wordt verbruikt, wordt het reservoir meteen aangevuld met koud water. Omdat het echter wat tijd in beslag neemt voordat het koude water verwarmd is, kan het bij langdurig gebruik van warm water soms lijken alsof het water ‘op’ is; echter is het dan simpelweg nog niet op de gewenste temperatuur.

Wat zijn de voor- en nadelen van een gasboiler?

Een gasboiler is qua gebruik goedkoper dan een elektrische boiler. Daarbij kunt u profiteren van een constante warm water temperatuur. 

Een van de nadelen is dat gasboilers doorgaans groter zijn dan elektrische boilers, en dus ook meer ruimte in beslag nemen. Verder heeft een gasboiler vaker onderhoud nodig dan andere typen boilers; dit is met name met het oog op de veiligheid van belang.

Ja, ik wil meer weten over gasboilers!

Overweegt u de aanschaf van een gasboiler? Of bent u op zoek naar een betrouwbaar adres voor de reparatie of het onderhoud van uw gasboiler? Neem dan contact op met Installatietechniek Huisman in Joure en vraag naar de mogelijkheden!

Terug naar overzicht

Informatie aanvraag: gasboiler

© Huisman Installatietechniek 2024 - Alle rechten voorbehouden - Privacy statement - Instalweb.nl